هايده چيذري با نظارت ابوالفضل حافظيان بابلي اين جلد از فهرست نسخ خطي را تاليف كرده است. در اين جلد 300 نسخه خطي (ثبت شده از شماره 16001 تا16300) معرفي شده است.
به گزارش روابط عمومي سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران ، در مقدمة اين كتاب به قلم مولف آمده است: بیشتر نسخههای این فهرست، متعلق به مجموعه شخصی سیدمحمد جزایری است. این مجموعه پیش از این در تملک سازمان مدارک فرهنگی انقلاب اسلامی بوده است. پس از ادغام این سازمان با کتابخانه ملی در سال 1379، اموال آن از جمله نسخههای خطی، به کتابخانه ملی منقل شده است.
روش فهرستنویسی این مجلد، اکتفا به اختصار و پرهیز از اطاله کلام در دو بخش کتابشناسی و نسخهشناسی است. مستندسازي اعلام و موضوعها نيز در اين فهرست رعايت شده است.
در بخش کتابشناسی، عنوان هرکتاب با استناد به متن کتاب و یا مراجعه به منابع مرجع كتابشناختي انتخاب شده است. مستند نام مولفان در قسمت سرشناسه، و برخي اعلام و اسامی مرتبط در قسمت شناسه افزوده بر اساس مستند مشاهیر نوشته شده است.
موضوع نسخهها براساس سرعنوانهای موضوعی کتابخانه ملی آمده است. هرکتاب تنها يكبار معرفی شده، و کتابهای مشابه به نخستین شماره همان کتاب در فهرست ارجاع داده شده است».
براي اين جلد از فهرست كتابخانه ملي، نمایههاي ششگانه شامل: موضوع كتابها، سالشمار كتابت نسخهها، نام پديدآورندگان، نام كاتبان، نام جايها، و نقشمهرها فراهم گرديده كه در مورد هر مدخل به يك يا چند شمارة نسخه ارجاع داده شده است.
و تصاویر برخی نسخههای ارزشمند پایانبخش این فهرست است.
چاپ نخست اين فهرست در 499 صفحه با شمارگان 1000 نسخه و بهاي 25000 تومان در بهار سال جاري از سوي سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی منتشر شده و در نمايشگاه كتاب امسال براي نخستين بار ارائه شده است.
شايان ذكر است فهرستنويسي نسخ خطي فرآیندی است که به صورت نظاممند به گردآوری و استخراج اطلاعات کتابشناسی، نسخهشناسی، و تحلیلی-موضوعی از يك کتاب خطی میپردازد. کارکرد فهرستنویسی کتابهاي خطی، از جنبه خدمت به كاربران از دو بعد اهميت دارد. يكي ورود کتاب خطی به چرخه استفاده پژوهشي در حوزههاي تخصصي، و نقشآفرینی آن در تولید دانش؛ و ديگر نقش و جايگاه هر نسخه در تدوين تاريخ علم، هنر و ادب.
علاقه مندان به تهيه اين كتاب ميتوانند به نشاني: ميدان ونك، بزرگراه شهيد حقاني، مسيرغرب به شرق، بعد از ايستگاه مترو، بلوار كتابخانه ملي، مراجعه نمايند.
تلفن فروشگاه: 81623301 - 81623315 - 88941946
دورنگار: 88947496
وبگاه : www.nlai.ir
پست الكترونيك انتشارات: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید